Batya Brown biografie

Wat leuk dat je er bent

Ik ben Batya Brown, Woonachtig in Hoek van Holland, vrouw van en moeder van 5 kinderen.

Al op jonge leeftijd werd mijn creativiteit ontdekt en werd ik aangespoord die te uiten. De laatste jaren ben ik mij naast mijn werk, gaan toeleggen op het vormgeven van mijn ambitie om mij te ontwikkelen tot beeldend kunstenaar, 
Spokenword artiest en organisator van diverse multiculturele activiteiten. Ik ben hierin autodidact. Hierbij laat ik mij inspireren door mijn geloof, mijn interesse in mensen en mijn liefde voor de natuur.

Ik run sinds 2021 een bedrijf vanuit huis als beeldend kunstenaar én ik sta op het podium als spokenword artiest. Integreer die zo af en toe, zoals Multiculturele activiteiten te organiseren bij verschillende organisaties. Naast de combinatie stap ik regelmatig echt even helemaal apart in beide dingen. Bedrijf aan de ene kant. Optredens, evenementen en andere podia aan de andere kant.

Ik ben een duizendpoot. Ressieve kant van mij: ik kan niet zonder.

Mijn opdrachtgevers en klanten:

Ik hoor vaak dat één van de dingen die mijn opdrachtgevers en klanten zo gaaf aan mij vinden is dat ik het zakelijke combineer met thuiskomen. Dat ze zich op hun gemak voelen en de gezelligheid altijd met me meebreng.

biografie-batya-brown-hoek-van-holland

Wat ik de afgelopen tijd heb gedaan

Dit is nog maar een kleine inkijk van wat ik tot nu heb gedaan. Via mijn blog op de website zal ik regelmatig een nieuwsbrief plaatsen.

 • Ik heb samengewerkt met Stichting Mooi Werk te Schiedam en via deze organisatie heb ik mijn eerste expositie in juni 2018 mogen houden tijdens het kunstevenement “Ik Toon”.

 • Juni 2018 bij Stichting Mooi werk Spoken Word voorgedragen

 • Vanaf oktober tot eind 2018 was er een bijdrage van mij te zien aan de tentoonstelling Familieverhalen in het Stedelijk Museum te Schiedam, Wijkcentrum Dock Oost, school Zadkine, Bibliotheek in de Korenbeurs en Stichting Mooi werk in Schiedam.

 • In mei 2019 was mijn eerste editie van modeshow Bellypaint Art &Fashion gelanceerd in het stedelijk Museum Schiedam.
 • 2019 tot heden Ontwerpster IJsjesposter Venezia IJssalon in Rotterdam

 • In juni 2021 Spokenword optreden Schouwburgplein vluchtelingendag/Pauluskerk in Rotterdam. Uitgenodigd door Hiphophuis Rotterdam. 

 • In mei 2022 Veiling bijeenkomst in het Jenevermuseum in Schiedam. Veilingcatalogus mijn beschikbaar gestelde schilderij was kavel 22. Georganiseerd door Rotaryclub Schiedam.

 • In mei 2022 Spokenword optreden in het liedje Schaamte voorbij. Project Schaamte voorbij Toeslagenschandaal met Open Rotterdam

 • In juni 2022 Spokenword optreden in Delfhaven Valentijnschool. Bouwen aan vertrouwen. Het programma is samengesteld door Onwijze Moeders en stichting, (Team Toekomst en bureau Sociabel, onderzoeksinstituut IVO) en onderdeel van het door ZonMw gefinancierde project: Samen Leren Gezinnen Versterken.

 • Model in Afrikaanse kleding en Spokenword optreden kruiskade Rotterdam documentaire Amina Hussen van Kracht Vrouwen oude Westen 

 • In juli 2022 Spokenword optreden in Theater Zuidplein Rotterdam. Lotgenoten dag Toeslagenschandaal.